Connect with us

Спорт

Банско събира отново световния ски елит

Published

on

В първите пролетни дни на 2020 г. Банско отново ще бъде на световната спортна карта. От 20 до 22 март ски зона Банско ще посрещне най-добрите фрирайдъри в Bansko Freeride World Qualifier. Фрирайдът е стил на каране на ски и сноуборд извън пистите по естествен, необработен терен.
Перфектните природни дадености, изградената туристическа инфраструктура и натрупаният опит в безупречната организация на състезания от най-високо ниво поставят Банско в една група с елитните световни курорти, където се провеждат състезания от световната верига Freeride World Tour (FWT).
Състезанията започнаха в събота, на Тодоровден, по склоновете на вр. Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е около 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30?-55?.
Зрителите могат да станат свидетели на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния лифт в ски зона Банско – Бандерица 2.
ИВАН ПЕТРОВ

 

коментара

ВИДЕО

Ексклузивно ВИДЕО: Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг!

Published

on

Ексклузивно интервю с братята Костадин и Александър Шушутеви. Причината е техният успех в иднивидуалния спорт с който се занимават професионално. Град Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг! 

коментара

Continue Reading

Новини

Сандански – кандидат за европейски град на спорта 2021

Published

on

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов представи на онлайн заседание днес кандидатурата на град #Сандански за Европейски град на спорта 2021. Пред членовете на Управителния борд на ACES Europe бе презентирана кандидатурата на общината, като решението за избор на Европейски град на спорта за 2021 г. ще бъде обявено в началото на месец ноември.
Презентацията за кандидатурата на Сандански, създадена с подкрепа на спортната общност в града, представи богатата спортна история на града, спортистите на десетилетието, спортната инфраструктура, спортните клубове и богат Спортен календар за 2021 г.
АCES Europa е сдружение с нестопанска цел, което всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица, град, общност и Град на спорта. ACES Europe прави тези признания, в съответствие с принципите на отговорност и етика, имайки предвид факта, че спортът е фактор за обединяване на обществото, подобряване на качеството на живот и пълната интеграция на социалните класи в обществото.
Да си пожелаем през 2021 година Сандански да бъде Европейски град на спорта, за да имаме възможността да разгърнем потенциала на нашите спортни традиции, които възпитават истински шампиони.
Убедени сме, че със своята активност, условия и климат Сандански ще успее да спечели високата титла – Европейски град на спорта 2021.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ