Скандално в Благоевград! Гаф на общинарите дискредитира голям политик в България! Името на К. Паскалев лъсна в документацията на поръчка за 1 350 000 лв. по проект! Той ли е външният консултант?

Супер гаф допуснаха отново кметски чиновници в община Благоевград., с който дискредитираха бившия кмет на Благоевград, бившият министър на регионалното развитие и национално известен български политик, номинираните за лидер на БСП. Името на КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ лъсна в обществена поръчка, качена официално в Централизираната автоматизирана система: Електронни обществени поръчки, видя Struma.com.

Над прикачeни pdf файлове с техническата спецификация по проект „Интегриран градски транспорт“, за оборудване на спирки и автобуси с електронна система на управление, В ГОРНИЯ ЛЯВ ЪГЪЛ Е ВПИСАНО ИМЕТО НА КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ. Поръчката е за 1 350 000 лева. Изниква въпросът, какво е правил Паскалев по тази поръчка??? ВЪНШЕН КОНСУЛТАНТ ЛИ Е? АКО Е ТАКА – КАК Е ИЗБРАН! КЪДЕ Е ОБЯВЕН? ?! КАКВО Е ПОЛУЧИЛ? В какво се изразява неговата работа по проекта?!. Изменил ли е техническите спецификации по проектното предложение от времето на екскмета Камбитов? Ако ги е ги е изменил, на кое основание?

Ако не е изменил нищо по проекта, то какво прави името му в обществената поръчка, а пък ако го е направил от „добра душа “ ,защо са оставили името му над документацията ?!Това са въпроси, на които се надяваме екипът Томов да отговори спешно. Ако Костадин Паскалев е ползван като външен консултант на договор, би трябвало по проекта да бъдат обявени и проведени пазарни консултации, а името на външния консултант и договора с него да бъдат официално публикувани в проектната документация. Под въпросните документи фигурира, като изготвил документацията Н. Бочуков, но липсва подпис на лицето.

Никъде в обявлението не е посочено, че се ползва външна услуга, нито пък в документацията за поръчката е отбелязано, че има консултант! По проект „Интегриран градски транспорт “ трябваше да се построи подлеза в квартал „Грамада „. Кметът Томов обаче спря строителството на официално открития обект, наруши договорa с фирмата изпълнител, с мотив, че обектът е със сгрешена категория, което опорочавало поръчката. В този проект влиза и поръчката за оборудване на спирките и автобусите с електронна система на управление, където е и името на Паскалев.

Гафът е сериозен, но и разкрива нещо, което се шушука в Благоевград още по времето на предизборната кампания, а именно, че Томов е кандидатура на бившия благоевградски кмет Паскалев. Трябва да признаем, че тези коментари помогнаха много за добрия предизборен имидж на Румен Томов, тъй като Паскалев е сред кметовете, оставили трайни следи в областния център. Както многократно сме писали, Костадин Паскалев застана твърдо зад Румен Томов. Той го представи на Нинова, той стана на крака пред залата в деня на представянето му, бурно аплодирайки речта на кандидата за кмет..

Паскалев идваше в Благоевград много често преди Местните избори -2019, изумявайки всички с визитите си, които помнят, че години наред, след като напусна кметския пост  Костадин Паскалев, сякаш забрави родния си град. До преди няколко месеца!!! . Заради Томов той присъстваше често на обществени мероприятия и мероприятия, свързани с кампанията му и не криеше, че стои плътно зад кандидатурата на подкрепения от БСП кандидат за кмет. После се заговори, че зад Томов, освен Паскалев е и мощно лоби от червени позабравени фирми, които имат интереси към областния център и довършване на проект за застрояване в м. Бачиново, които екскметът Камбитов беше спрял. Разследването ни по темата продължава, очаквайте подробности.

П. Костадинов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене