Само в Топ Преса – интервю с Мария Чорбаджийска – младежки омбудсман, Симона Велева – младежки заместник-омбудсман и техният ментор – Атина Баракова

– Здравей Атина, обръщам се първо към теб, като част от екипа на доц. д-р Валентин Василев – Обществен посредник на Община Благоевград. Какви са твоите първи впечатления от момичетата и как виждаш съвместната си работа с тях?

Здравейте, г-н Байрактарски. На първо място благодаря за проявения интерес към нас. Изключително съм щастлива, че благодарение на доц. д-р Валентин Василев – обществен посредник на община Благоевград, реализирахме тази инициатива и че точно Мария и Симона бяха избрани за „младежки омбудсман“ и „младежки заместник-омбудсман“ на Благоевград. Лично за мен, те бяха най-достойните кандидати за тези позиции, тъй като още в самото начало демонстрираха своите умения и показаха, че имат мотивация и желание да работят за допълнителна защита правата и удовлетворяване интересите на учащите се, в отношенията им с директорите на училищата, педагогическите съвети, младежките структури и училищните общности в региона. Доказателство за това е, че Комисията по избор гласува именно за тях с пълно мнозинство и на самото интервю се откроиха със своите ораторски умения,  изчерпателност в отговорите си, съумяха да спечелят Комисията и своевременно доказаха, че са най-достойните кандидати. Относно съвместната ни работа ще кажа, че още на първата ни среща разбрахме, че ще се сработим отлично, тъй като са изключително позитивни, мотивирани, с лична позиция и много идеи за кампании и инициативи. Вярвам, че с техния хъс ще заредят и други свои връстници и ще повярват, че тяхното бъдеще зависи от самите тях. Сега ще дам думата на Мария и Симона, за да се представят и да разкажат по-подробно за бъдещата ни съвместна работа, за идеите, които имат и които предстои да реализираме и да отговорят на въпросите, свързани с работата им като “младежки омбудсман“ и “млежки заместник-омбудсман “ на Благоевград.

– Здравейте момичета! На първо място поздравления за позициите „младежки омбудсман“ и „заместник-омбудсман“ на Благоевград. За начало, представете се на читателите на „Топ Преса“. Разкажете малко повече за себе си?

Мария: Здравейте, скъпи читатели. Аз съм Мария Чорбаджийска, понастоящем съм първият младежки омбудсман на територията на община Благоевград. Ученичка съм в 11-ти клас в Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ с чуждоезиков профил немски и английски език.

Симона: Здравейте и от мен. Казвам се Симона Велева, възпитаничка на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград с чуждоезиков профил: немски – английски език в 10-ти клас. Понастоящем съм зам.-председател на „Детски парламент – Благоевград“ и солист-сопран във Вокален ансамбъл „Езерец“ с диригент Илиян Юручки…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене