Без категория

Осъдиха мъж, изнудвал майката на починалата Мария Темова от Г. Делчев

съд

Районен съд-Гоце Делчев постанови една година условна присъда и 320 лева общественополезен труд за измамник от ромски произход от Елин Пелин, който принудил майката на починало момиче да му превежда пари, с които той трябвало да наеме адвокати за завеждане на съдебно дело заради смъртта на дъщеря й.
Мъжът се добрал до неврокопчанката Надка Темова, докато тя била придружител на детето си в Пирогов. Той посетил жената в болничната стая и се представил за председател на „Сдружение в помощ на застраховани и пострадали от катастрофи“.
Обещал да й осигури правна помощ от чуждестранни адвокати за завеждане на дела срещу медиците, които според майката допуснали лекарска грешка при лечението на дъщеря й и след 12 неуспешни операции тя издъхнала.
От юли до септември 2013 година измамникът непрекъснато се обаждал на Надка Темова с настояване да му изпраща пари за наемането на адвокати и завеждане на дела. По-късно станало ясно, че той просто е лъгал жената, възползвайки се от безсилието и трагедията с детето й, като харчел изпратените му суми за лични нужди.
Когато посещавал майката на болното момиче в Пирогов, той оставил визитка с името си и това на сдружението. Благодарение на това, както и на запазените вносни бележки за превежданите суми, измамникът от Елин Пелин бил открит от полицията.
Оказало се, че мошеникът нямал нищо общо със сдружението, а просто гастролирал по болниците и предлагал мнима правна помощ на роднини на тежко пострадали хора, възползвайки се от нещастието им.
Съдебната справка показала, че той е криминално проявен и осъждан за подобни престъпления. Взетите с измама пари от неврокопчанката са възстановени.
17-годишната Мария Темова почина през август миналата година след 12 операции и няколкомесечно лечение в Пирогов.
Момичето получи разкъсна рана в областта на тазобедрената става след падане от колело. Впоследствие разви тежък сепсис. Въпреки твърденията на близките, че момичето е починало вследствие на лекарски грешки, експертизите доказаха, че и в Гоце Делчев, и в Пирогов проведеното лечение е било правилно.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене