Болни от грип препълниха отделенията в Гоце Делчев и Благоевград

Болни от грип препълниха Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград. Подобна е ситуацията и в болницата в Гоце Делчев, както и в Югозападна болница, която обслужва жителите на Петрич и Сандански.

„Общият капацитет на инфекциозните отделения в областта е 50 легла, но имаме готовност да разкрием допълнителни легла при нужда“, заяви д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна служба в Благоевград.

Броят на болните от грип продължава да расте, затова и бяха обявени грипни ваканции за учениците в общините Благоевград, Сандански и Петрич.

Продължават засилените проверки на ГКПП-Кулата, където се мери температурата на всички влизащи у нас, приоритетно на хората, които се прибират от Италия. Освен експерти на РЗИ, дежурства на граничния пункт дават и лекари от Югозападната болница в Петрич и Сандански.

Засега дежурства не се дават на другия граничен пункт с Гърция – ГКПП-Илинден.

Вчера в Благоевград бе сформиран и Общински кризисен щаб срещу евентуално разпространение на коронавирус.

„Болниците на територията на община Благоевград имат готовност за разкриване на легла и настаняване под активно лекарско наблюдение на лица със симптоми на коронавирус. От лечебните заведение съобщиха, че към момента най-голяма тревога е недостигът на медикаменти и маски“, заяви кметът Румен Томов, който е председател на Кризисния щаб.

Той подчерта, че са предприети мерки за дезинфекция на градския транспорт, създадена е организация за превенция от разпространение на заразата в детските градини, училища, социални домове.

Жителите на община Благоевград трябва да бъдат спокойни, кметовете и кметски наместници на 21-те населени места също ще получат ясни указания за действия, създадена е организация за взаимодействие със съотвените структури и се предприемат всички възможни мерки от страна на Общината , обяви кметът инж. Румен Томов./ilindenpres.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене