Идва дъжд и захлаждане

дъждовно

Днес над много райони облачността ще се увеличи и още преди обяд в Западна България, а по-късно през деня и на места и в източните райони ще превали дъжд, възможно е да прегърми. Видимостта в местата с мъгла ще се подобри. Покрай река Дунав вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него в страната ще започне да прониква студен въздух. Там максималните температури ще останат най-ниски – между 5° и 8°, в останалите райони – между 10° и 15°, в София 10°. През по-голямата част от деня в Югоизточна България ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, ще има разкъсвания на облачността и там дневните температури ще са най-високи – до около 17°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната 3°, за Банско 8°/3°, Разлог 8°/3°, Дупница 8°/2°, Кюстендил 11°/2°, Перник 9°/3°, Гоце Делчев 11°/5°, Сандански 13°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 11°, а минималните до 4°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще превали дъжд, над 1700 метра – сняг. Бурният югозападен вятър бавно ще се ориентира от запад, ще остане силен и бурен. Максимална температура на 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността също ще се увеличи и на места ще превали дъжд. По южното крайбрежие ще продължи да духа умерен и временно силен югозападен вятър и там валежите са по-малко вероятни. Максимални температури – между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето – 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене