РАЗЛОГ СВЕДЕ ГЛАВА ПРЕД ПОДВИГА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

Трети март – 142 години свобода, гордост и пламенен дух съпътстват тази велика дата, тази годишнина, която всеки българин свързва с най-свидните дати от живота си! За хората в Разлог свободата е особено ценено нещо – тя е символ, тя е знаме и люлка на живота.

В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, представители на институции, общественици, признателни граждани

„Поклон и благоволение към българите, паднали за свободата, защото всички те остават безсмъртни, защото всички те оставят трайни следи! Да си пожелаем за България – вечен живот, достойнство и памет! Нека пазим паметта на поколенията в новото време, като пример за достолепие и уважение, защото народ, който пази и почита своето минало е достоен да изгражда добро бъдеще за идните поколения! И нека не само днес, а всеки ден от годината да пазим духа, родолюбието и силата си, които ни правят българи!“ – каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

В програмата по повод 142 години от Освобождението на България взеха самодейци към НЧ „15.09.1903-1909“ Разлог, а почетен караул на Щаб на Българската армия от поделението в гр. Благоевград проведе тържествената церемония за националния празник. Тържественото отбелязване на 3-ти март завърши с тържествената заря и запалване на Огъня на свободата т.н гаре, символ на мира, свободния дух и борбеността на хората.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене