С поход и емоции до Делчево, славните неврокопски „Пирински стражи“ отбелязаха 3-ти Март

За поредна година туристически клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ отбеляза Националния празник на България – 3-ти Март.

Ентусиастите предприеха поход до с. Делчево, където се насладиха на чудесната гледка към град Гоце Делчев, полюбуваха се на красивата природа и топлото време.

Патриотичният дух се засили, когато един от членовете на клуба показа и своите музикални способности с кратко изпълнение на барабан.

Туристите не пропуснаха да опитат и от вкусната традиционна българска кухня, която се предлага в с. Делчево. А любезните домакини се погрижиха и за техния комфорт повреме на престоя им.

Преди да тръгнат по обратния път към родния град, Пиринските стражи си направиха и снимки, за да запечатат спомени от този прекрасен празничен ден.

На похода присъстваха почетни членове на клуба, както и техни приятели.

„Денят бе изпълнен с много положителни емоции и патриотизъм, за което се радваме. За четвърта поредна година успяхме да отбележим Националния празник на България – 3-ти март. На този ден през годините сме рецитирали стихове на вр. Ореляк; предприемали сме походи до параклис „Св. Св. Костадин и Елена“ и до параклиса над село Мосомище; провеждали сме беседи пред паметниците в родния град.“ – коментираха ръководителите на клуба.

Честит празник, българи! Бъдете горди със своята история, със себе си!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене