Поздравителен адрес по случай 3-ти март от Атанас Стоянов

Честит Национален празник – 3 март!

Уважаеми съграждани,

В нашата история има страници, които винаги ще изпълват сърцата ни с гордост. Днешната дата е символ на възстановяването на българската държавност след почти половинвековно прекъсване.

Ако днес можем да се наречем свободни, това не би било възможно без поколения български просветители, революционери и национални герои – Раковски и Караджата, Ботев и Левски, будителите и възрожденците, строителите на съвременна България.

В този ден сме обединени в своята признателност и почит към хилядите руски войни и доброволци от много народи – румънци, финландци, поляци, украинци, сърби, черногорци и други войни, загинали в освободителната за българите Руско-турска война от 1877 – 1878 г. Подвигът им няма да бъде забравен.

Уважаеми съграждани,

Днес е денят на нашата историческа памет. На трети март народът ни се съвзема и възкръсва като нация. Българското летоброене започва отново. Нека пазим от посегателства завещания от Апостола идеал за чисто и свято отечество. Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!

ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИЧИЕТО НА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!

Атанас Стоянов

Кмет на Община Сандански

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене