В иновативното Трето ОУ проведоха състезанието „Пиша вярно и красиво“ по оригинален начин

Нов, оригинален и модерен формат получи традиционното състезание „Пиша вярно и красиво“, провеждано ежегодно и организирано от Комисията за повишаване на грамотността и творческите заложби на учениците към Трето основно училище „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев.

Под мотото: „Моето училище – моят втори дом“, учениците по класове изработваха в екип проекти, като съставяха текстове, по зададена от организаторите тема, спазвайки определени критерии.

Естетическото оформление на проектите отрази оригиналното мислене и въображението на талантливите ученици на Трето ОУ, а вълнуващите текстове, съчинени и оформени от екипите, пренесоха присъстващите на представянето в далечния първи учебен ден; в незабравимите училищни преживявания с приятелите; в далечното училище на бъдещето.

Децата бяха съчинили с помощта на учителите си текстове от различен жанр – есета, мисли в стихотворна форма, стихове синкуейн, а графичното представяне бе под формата на постери или лапбук, включващи рисунки, снимки, апликации от различни материали.

Представяйки проектите си, учениците демонстрираха предварителна подготовка, екипност, артистичност.

В заключение председателят на Комисията г-жа Катерина Щранкова изрази единодушното удовлетворение на всички членове от оригиналния замисъл и реализацията от децата на идеята за новия регламент, акцентиращ върху колективния дух и оригиналност.

Всички проектни работи ще бъдат аранжирани в изложба през следващата седмица, която ще бъде разположена във фоайето на първия етаж на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене