Семейство подложено на системен тормоз от съсед, подпалил им две коли

Подпален е лек автомобил “Ситроен” в дупнишкото с. Яхиново. Той е собственост на семейство Елена и Марио Терезови.

Палежът на пежото е извършен около 6 ч. вчера сутринта. Лекият автомобил е бил паркиран пред дома на семейството. М. Терезов видял, че автомобилът гори, и позвънил на тел. 112. На място пристигнали огнеборци и криминалисти от Дупница.

От ситроена са останали само ламарини. При огледа е установено, че колата е залята с бензин и запалена. Във връзка с палежа за 24 часа е задържан бившият шеф на жп депо Дупница  Георги Г., на 63 г.

Репортер на “Струма” отиде на място в с. Яхиново. Около автомобила все още миришеше на бензин.

Елена Терезова разказа за двегодишен тормоз, налаган на семейството й от съседа им. „Георги Г. опожарява втори автомобил на семейството ми. Преди 6 м. запали мерцедеса ни, който беше паркиран на същото място. Купихме “Ситроен”, та ако запали и него, загубата да не е толкова голяма, защото е по-евтин.

Тормозът на Георги срещу нас е от 2017 г. Оттогава сме нарочени, че облъчваме къщата му, и за това му се случват лоши неща в живота. Има документ, че е психично болен, но аз се съмнявам в това. Агресията му е насочена само към семейството ни. Ходи в училището, където учи по-голямото ми дете. Уж искал да строи хале в двора, но се опасявам, че търси сина ми да му навреди. Училището е от другата страна на улицата, на която живея, но всяка сутрин водя детето да вратата на училището и го чакам на обяд да излезе. Преди няколко дни бяхме на гости със съпруга ми, прибрахме се вкъщи и заварихме Георги Г. да свети с фенерче в двора ни. Мъжът ми му направи забележка, а той извади нож… Писали сме десетки жалби до прокуратурата и полицията. Няма резултат. Вкарваха го два пъти за лечение за по един месец, върне се и отново започва тормозът.

Преди една седмица бяхме приети от гл. прокурор Иван Гешев, друга опция нямахме, след като в Дупница никой не взема мерки.

Той разпореди да се възобнови разследването за палежа на предишния автомобил, което беше спряно. Очаквам адекватна реакция от полиция и прокуратура, след като главният прокурор знае за нашия случай”, заяви Елена Терезова.

Георги Г. е задържан и ще бъде изпратен на принудително лечение. Той е известен и уважаван човек в Дупница. Дълги  години е бил на ръководни постове в жп депо Дупница, откъдето се е и пенсионирал. Бил е състезател по борба в младежките си години.

Репортер на “Струма” потърси коментар от дупнишкия психиатър и общински съветник от ГЕРБ д-р Александър Паризов как се постъпва в такива ситуации. Ето неговия отговор: Георги Г. е преживял тежки житейски драми и е отключил психическо заболяване. Два пъти го вкарвах за лечение, но подобрение няма. Той си е внушил, че съседите му го облъчват психотронно, и затова е починала една от дъщерите му – близначка на 31 г., след това почива съпругата му, уважаван преподавател по математика в бившия Учителски институт в Дупница. Почива и майка му. Психиката му не издържа и набеждава съседите, че те са виновни за нещастията му. След този случай ще отиде на лечение в психиатрична клиника докато не се излекува напълно”, заяви д-р Ал. Паризов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене