Топ Преса до всички медии: Време е да разпънем на кръст Румен Томов!

Някой трябва да го напише. Каквото и да се говори за нас от Топ Преса, вие нашите верни читатели знаете, че винаги сме се водили от търсенето на истината, известяването и изясняването на ситуацията но сме се водили от личния си интерес, защото колкото и да е се опорочава ситуацията медиите сме частни и имаме интереси.

Пишем това провокирани от поведението на медията Е 79, която от няколко дни насам промени своят уклон към остра критика към кмета на община Благоевград-Румен Томов. Това ни вдъхнови! Откакто стъпи на власт, Румен Томов даде нечувана заявка да изолира медиите от себе си, финансовите ангажименти към поетата от него община бяха оповестени като „плащане за медиен комфорт“, разходите за публичността на управлението му, бяха оповестени като „нечувани“ и медиите бяхме описани като „паразити“ и „гниди“ впили се на хранилка в община Благоевград. В хора на всеобщата радост и еуфория за публичния линч на медиите в югозападна България се включиха доброволци посланици. Спомняме си много добре местните играчи на политическата сцена Бисер Стойчев, Александър Мановски, цялото БСП – Благоевград начело с Ваня Маникатева, уважавани доктори, певци, юристи с кеф демонстрираха нечуваната решителност на кмета Томов.

Споделяха, колко алчни сме сеге и как сме си получили заслуженото. Това което остана скрито от Вас читателите и зрителите, приятели, беше фактът че под масата също посланици на добра воля, хора с интереси Томов да управлява под „медиен комфорт“ не спираха да пишеха, да звъняха и да кореспондират с медиите и да твърдят „спокойно, мярката не е крайна. Не пишете лошо срещу кмета. Ще се работи с вас но под нова форма…“ Новата форма я виждате всички – празнични честитки. Те рязко се появиха в Топ Преса, Инфомрежа, Вяра, Струма, 4 власт… Когато Топ Преса посмееше да напише нещо критично Томов веднага реагираше – нали си плащам! / Пазим доказателства за това/. Това не е промяна, а подмяна на модела „Камбитов“. Едни просто искат да заемат мястото на други на хранилката. Много били парите за медиите, а над милион и сто хиляди лева се пръснаха с лека лъка от ината на кмета. Томов харчи ежемесечно хиляди левове „представителни разходи“ за ядене и пиене, банкети и китки… разбира се в правилните заведения.

Уважавани медии като Топ Преса, вестник „Струма“, вестник Вяра, сайтове като Инфомрежа, Илинден Прес, Нова Телевезия, 24 часа, Труд … бяха омаскарени че са тиражни, гледани и че са продавали реклама на община Благоевград. Това било кощунство. А издръжката на ПР – отдела на община Благоевград, които лапат над 40 000 лева на година, какво е? Вземаш пари за да дремеш и да отчиташ дейност, щото си лоялен и верен на кмета Томов. Три месеца Румен Томов се надсмива с поведение и приказки на медиите в югозападна България, а ние трябва да мълчим щото ако напишеш нещо си порицан – сочат те с пръст – той не им плаща за това. Само за три месеца управление, некадърната политика на Томов прахоса пари достатъчни за медийно обслужване за един мандат и половина. Повтаряме – мандат и половина.

Това не е политика – това е свинщина, откровена и некадърна…. Всяка община във всяка държава има бюджет за медийно обслужване, той се разпределя на база рейтинг, тираж и обществено одобрение. Само в Благоевград и Каварна медиите са репресирани. Оставени са на улицата, финансирани от бизнесмени и политици с още по долни интереси и планове. На база тези факти Топ Преса се обръща към останалите медии в югозападна България. Време е да покажем на Томов, чене сме тази пасмина, която иска да ни изкара. Спрете да вярвате на доктори – съветници, на социалисти от Благоевград, на емисари и общи приятели….Това е гавра и по голямо унижение! В началото на мандата Румен Томов сам поиска от нас, да го „разпъваме на кръст защото това ни е работата“. Време е да напълним със смисъл това негово искане, защото макар казано на две ракии и в еуфория че е победил, това е единственото смислено нещо, което е казал откакто е кмет на югозападната столица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене