Прогноза за времето – 26 февруари (сряда)

Днес вятърът ще се усили, временно силен и поривист, максимални температури между 16 и 21 градуса. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология.

Облачността ще е разкъсана, след обяд и привечер – предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°. Дневните температури ще са високи и максималните ще са между 16° и 21°.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 20 градуса.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, привечер – предимно значителна, но ще е без валежи. Ще е ветровито и умерен до силен поривист вятър от югозапад. Максималните температури ще са 17° – 19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° – 9°.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна, но ще е без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно. По преминаващ студен атмосферен фронт от запад на изток ще има валежи, предимно от дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 метра – от сняг; възможни са и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще са в широки граници: от 5°-6° на места в Западна България до 15°-16° в източните райони, където преди обяд вятърът ще е все още югозападен. След обяд и през нощта срещу петък от югозапад валежите временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса.

В петък отново бързо ще се заоблачи и на места от запад на изток ще превали дъжд и сняг. Дневните температури и в югоизточните райони ще се понижат. През нощта срещу събота валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. В събота ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде от западната четвърт, слаб до умерен. Температурите ще започнат да се повишават.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене