Ексклузивно! Екс кметът на Благоевград праща на прокурор Румен Томов?

И сега каква стана тя?! Както написах в пост преди повече от месец, процедурата по избор на оператор за депото, която проведох е абсолютно законна и изцяло в интерес на Общината, потвърдено от решението на КЗК.

Заповедта за спиране и отказът да се подпише договор с избрания оператор от сегашния кмет е абсолютно незаконосъобразна и в ущърб на Общината, пак потвърдено от КЗК.
Преди месеци той, най-вероятно от незнание, а може би воден от други подбуди (това е работа на Прокуратурата), подведе колегите от другите общини, по-точно ги излъга. След това три месеца лъга всички – лъга на пресконференции, пред местни и национални медии, и днес ни лук ял, ни лук мирисал, под мотото: „Аз съм Законът, КЗК нищо не разбира, но защото сме притиснати от времето…“ (Еврика) реши да подпише договора, пак услужливо криейки се зад гърбовете на колегите си. Защото такова решение на Сдружението не е необходимо. За този, който не разбира ще кажа – възложител по процедурата е единствено и само Община Благоевград, респективно кметът, по две причини – депото е на територията на община Благоевград и комплексното разрешително е издадено на Община Благоевград. Само че това еднолично негово решение за спиране струва на Благоевград до момента над 1 150 000 лева.❗️❗️❗️
Много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари! Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти извадени от контекста , от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси!

Написа Камбитов във фейсбук, загатвайки че сегашния кмет подлежи на наказание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене