По тъмно запечатаха обектите на „LAFKA” в Благоевград

По тъмна доба, след края на работния ден в събота, бяха запечатани обектите на „LAFKA” в Пиринския край. Това е станало по разпореждане на ръководството на „Лафка Маркет” АД, а изпълнители са били служители на охранителната фирма „VIP Security”. Целта е никой да няма достъп да павилионите – нито работниците на фирмата, нито партньорите й, които са взели обектите на франчайз.

Всичко е извършено тайно, никой не е уведомил хората, които години наред се трудят за дружеството. Няма никакво предизвестие за прекратяване на договорите – трудови и за франчайз. В Благоевград всички обекти са отдадени на франчайз. Не е тайна, че всички франчайз партньори са внесли още в началото, при подписването на договорите, депозити в различен размер.

Те са притеснени, че при фалит на дружеството няма да си получат тези пари. Освен това ще останат и без полагащото им се и изработено възнаграждение през месец февруари. Никой не им е дал гаранции, че фирмата ще им се издължи. За сметка на това дружеството се е погрижило да изпрати допълнителни споразумения за прекратяване на договорите на всички обекти, които искат да бъдат разписани днес и утре. Предстоят и ревизии навсякъде.

Работниците и партньорите са разочаровани от липсата на конкретна информация, от липсата на комуникация с ръководството на „Лафка Маркет”. Информирали са се само от информации в медиите какво се случва. Най-големият им страх е, че ще останат без депозитите си и без платени фактури за февруари.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене