Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Първи частен остров

Остров Адата на р. Марица става първият частен в България. Това следва от решението на Конституционния съд. Във вторник той постанови, че обявяването на островите за публична държавна собственост през 2000 г. не отнема възстановено със задна дата право на собственост върху тях.

700 милиона спънаха операция КТБ

Скандал за 700 млн. лв. между партиите в парламента спъна спасителната операция КТБ. Страстите пламнаха на заседанието на трите ресорни комисии за актуализацията на държавния бюджет и парите на здравната каса. Ябълка на раздора стана буферът от 700 млн. лв., заложен от финансовия министър Петър Чобанов в новите разчети на хазната.

“24 часа”

Потресаващи гледки посрещнали комисията, която проверява ексшефа на фонд „Земеделие“ и гаджето му

На потресаващи гледки се е натъкнала комисията, която проверява управлението на Мирослав Николов и Виолета Александрова във фонд “Земеделие”. Диваните в кабинетите на “земеделското семейство”, както са известни те сред фермерите, са затрупани догоре с папки на близо 2500 проекта, които са забавени, вероятно умишлено.

Затвор до 3 г. за шофьор с над 1,2 промила алкохол

Затвор от 1 до 3 г. и глоба от 200 лв. грози всеки шофьор, който кара с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Това предвиждат промени в Наказателния кодекс, приети от парламента. Досега наказанието бе до 1 г. Поправките бяха внесени от ГЕРБ и бяха приети със 101 гласа “за” с подкрепата на ДПС. Червените гласуваха с “въздържал се”.

“Капитал Daily

БСП обсъжда вариант за покриване на всички влогове в КТБ

След като във вторник за пръв път ДПС открито подкрепи идеята за покриване на всички депозити в КТБ, в сряда от БСП също дадоха сигнал, че са склонни на такъв вариант. Така на страната на БНБ, която иска да се направи специален закон за КТБ, заобикаляйки настоящата нормативна рамка, вече има две партии и правителството.

Правителството призна за проблеми в бюджета

Въпреки, че доскоро и премиерът, и финансовият министър Петър Чобанов твърдяха, че няма нужда от ревизия на бюджета на държавата, такава все пак ще има. В сряда Министерският съвет гласува дефицитът да се увеличи със 725 млн. лв. и да достигне 2.7% от прогнозния БВП на страната. Вдига се и таванът на дълга – с още 3.4 млрд. лв.

“Труд”

МВР получи още 57 млн. лв.

Министерство на вътрешните работи получи още 57 млн. лв. от правителството. Това е поредно увеличение на бюджета на вътрешното ведомство. МВР започна годината с 999 554 000 лв. , после бяха орязани 100 млн. лв. заради зиваждането на ДАНС. На няколко пъти вътрешното ведомство получаваше и пари заради бежанците. Полицията харчи по 2,5 млн. лв. на месец за охрана на границата.

Нова мода: Продават ви парфюми, душат за обир

Шпиони на крадци обикалят жилища и под предлог, че продават парфюми, оглеждат за ценности, които да бъдат плячкосани. Това е нова мода сред домовите обирджии, разкриха полицаи. Те предупредиха, че докато хората са в лятна отпуска, апашите по кварталите не спират да се трудят.

“Монитор”

Приморско и Бяла във воден капан

Потоп заля Приморско и Бяла, наводни хотели, къщи и заведения. Улиците се превърнаха за няколко часа в реки, десетки хора бяха изведени от опасните места. Над метър вода заля най-ниските части на Приморско около 3 часа посред нощ.

Тройка стига за влизане в Алма матер

С оценка среден 3 са успели да се класират кандидат-студентите в някои специалности в Алма матер на първо класиране. Това става ясно от минималните балове на първия етап от състезанието, които бяха представени вчера.  Най-ниски са баловете при класическите и нови филологии. В някои от тях са се класирали дори зрелостници, кандидатствали с оценка от матура, на която са изкарали тройка.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене