Петричанинът Живко- Фашиста заплю Васил Божков в лицето, при опита на бригадата му насила да овладее комплекс в Мелник

Борческата бригада на петричкия бизнесмен Живко Томов –Фашиста, опазиха имуществото на град Мелник, при опита на обявеният за екстрадиране мултимилионер в момента Васил Божков-Черепа. Мощният на времето петрички бизнесмен не допусна бригадата на Черепа до комплекса на града в центъра, за който имаше апетити да го придобие по насилствен начин .

“Божков си остава една мутра, какъвто и да се прави, той за петричани си остава мутра!“ , коментираха днес от дистанцията на времето петричани, станали преки свидетели на начините и способите, с които тогава Божков придобиваше апетитните имоти в страната. Похвално е, че единствено Фашиста опази имуществото си от Черепа при свирепа конкуренция. Двете борчески групировки се срещнаха на терен в Мелник.

 

Петричкият ръководител на бригадата на Фашиста –големият Яков, очи в очи с бригадата на Черепа, държеше обекта до край. Имаше и престрелки, за щастие никой не пострада в стрелбата за комплекса на Мелник. В крайна сметка обекта бе отвоюван в полза на петричкия бизнесмен. Старите бригадири си спомнят деня, но признават, че никога повече няма да направят нещо подобно, както преди повече от 25 години, в мутренските години, белязали развитието на страната ни в един наистина кошмарен период. В този период изгря и звездата на Божков. Черепа за петричани винаги ще остане символ на единствения оцелял бизнесмен, но и като истинска мутра, натрупала състоянието си с рекет и опити по нечестен път да придобива апетитните имоти на територията на двете общини –Петрич и Сандански.

Благодарение на усилията на болния в момента Живко Томов-Фашиста, за едно десетилетие, имотите бяха опазени и никоя софийска мутра не смееше да припари до двете общини, без неговата благословия. Петричани адмирират действията на гл.прокурор Ивана Гешев и чакат с нетърпение развоя на събитията по екстрадирането на мутрата в България и неговото осъждане от съда на България.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене