Мерки за повишаване на събираемостта в ромската махала на Петрич

ВиК назначава ром инкасатор да следи отчетността на водомерите в къщите

 

Ром инкасатор ще бъде назначен във ВиК –Петрич. Новият служител във водното дружество ще има нелеката задача да следи отчетността на водомерите в къщите на съгражданите му в двата квартала. “Много е трудно с плащането на водата в двата ромски квартала“, разкри управителят на водното дружество на Петрич инж. Ивайло Христов пред 4 ВЛАСТ. Затова съвсем скоро ще бъде назначен техен представител на длъжност инкасатор. Само преди дни такива е имало и то не един, а двама. Но те са се отказали, въпреки, че условията и заплатата не са били никак малко.
“За съжаление и двамата напуснаха системата!“, призна Христов, който се надява следващият назначен на тяхно място да излезе по устойчив на условията на работа в двата ромски квартала по събиране на таксите за изразходена питейна вода от съкварталците му.

Гратисен период се дава от водното дружество и на всички които имат незаконни отклонения от водопровода за гаражи и мазета в Петрич. На тези потребители ще бъде даден срок при който те ще могат да легализират потреблението на вода, за битови нужди. Иначе не е спирала акцията по залавяне на нарушители. Само за един ден в петричкото село Габрене са разкрити три незаконни отклонения на питейна вода. На нарушителите ще бъде съставен протокол за нарушение, въз основа на който те ще бъдат административно глобени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене