„Приложен програмист“, е новата специалност която ще се изучава в НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев от следващата учебна година

Нова и много актуална за днешното съвремие специалност „Приложен програмист“ въвежда в обучението си от следващата учебна година, елитната Неврокопска професионална гимназия /НПГ/ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев.

Новата  професия „Приложен програмисте много търсена професия и тя дава възможност на младите хора, възпитаници на Неврокопската професионална гимназия да покрие голяма част от съвременните изисквания на бизнеса, тъй като във всяка една област вече се налага програмиране на определени функционални системи. Това изключително активно се изучава в учебният план което дава възможност за създаване на интернет приложения, страници  и неща свързани с комуникациите на 21 век.

Софтуерното инженерство също е залегнало в учебния план на новата професия „Приложен програмист“ което е голяма възможност след това възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ да продължат и по тази професия която е изключително желана в Софийския университет и Техническия университет в София.

Новата професия „Приложен програмист“ и дейността на клуба по „Роботика“,  от ръководството на ПМГ са вече представени пред Сдружението на предприемачите от регион Гоце Делчев, които са приветствали идеята и са обещали всякаква техническа и друга помощ.

Голяма част от  професионални практики ще се водят в базата на едно от големите предприятия в Благоевградска област което разполага със съвременен отдел за създаване на приложения и програмиране, така че там на възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ ще бъде предоставена възможно най-добрата и положителна учебна практика.

Курса на обучение в новата професия „Приложен програмист“ в НПГ „Димитър Талев“ която ще стартира от следващата учебна година е 5 годишен. Учениците получават дипломи за завършено средно образование и Трета професионална квалификационна степен „Приложен програмист“.

НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев разполага както с база за обучение, така и с квалифицирани кадри за осъществяване на обучението на новата професия  „Приложен  програмист“.

От миналата година в училището работят 5-ма мотивирани млади специалисти, които начело с дългогодишния преподавател старши учител инж. Атанас Савов ще поемат обучението.

Колективът на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, винаги е бил водещ в област Благоевград със своите възможности и иновации в подготовката на кадри, съобразявайки се основно с изискванията на пазара на труда.

В годините училището се разви много успешно в доста професии с които възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ успешно се реализират. Сега отново колективът и ръководството на Неврокпската професионална гимназия с готовност се изправят пред следващото си предизвикателство, а именно въвеждането на обучение на новата актуална професия „Приложен програмист“ от следващата учебна година.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене