АМЕРИКАНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ СИ ЗА БЪДЕЩИ СТУДЕНТИ

Американският университет в България (АУБ) отваря вратите си за най-амбициозните и любопитни гимназисти, техните родители и всички, които биха искали да разберат повече за обучението във висшето училище. Тази година Денят на отворените врати е на 8 февруари, когато посетителите ще могат да се потопят в динамичната атмосфера на университета и лично да почувстват пулса на живота в кампуса.

Специален гост ще бъде спортният журналист Флорина Иванова, която наскоро беше класирана в топ 15 на най-добрите млади репортери в света. Тя е възпитаник на АУБ, а в момента е едно от лицата на bTV. Денят на отворените врати започва в 9:00 часа сутринта в съботния ден с регистрация в Студентския център „Америка за България“. До обяд гостите ще видят презентации, от които ще научат най-важното за университета. Денят ще продължи с тур, на който посетителите ще могат да разгледат условията за обучение, културни дейности, спорт и живот в кампуса.

В следобедните часове седем преподаватели от АУБ, идващи от четири държави, ще представят своите дисциплини по време на лекциите в Академичен център „Балкански“. Лекциите ще се водят на английски език, който е и работният език в учебното заведение, а темите са от областите философия, психология, политически науки, бизнес, маркетинг, медии и масови комуникации. Междувременно ще се проведе и информационна среща за родители, както и уъркшопи на студентски клубове. Всички желаещи могат да се запишат и за индивидуална среща със служители от отдел „Прием на студенти“ през целия ден.

Ако искате да посетите АУБ в Благоевград трябва се регистрирате в сайта на висшето училище тук: https://www.aubg.edu/admissions/open-house или чрез събитието AUBG Open House във Фейсбук страницата на университета.

За Американския университет в България (АУБ):

Основан през 1991 г. със съдействието на правителствата на Република България и САЩ, Американският университет в България (АУБ) предлага висококачествено американско образование на изключително конкурентна цена и се слави с успехите на своите възпитаници по цял свят. АУБ е акредитиран както в САЩ от New England Commission of Higher Education (NECHE), така и в Европа от българската Национална агенция за оценяване и акредитация. В резултат успешно завършилите АУБ студенти получават двойна диплома – за САЩ и Европа. Университетът предлага 13 бакалавърски програми, магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри и магистърска програма по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти съвместно с икономическия университет Bocconi в Милано. В АУБ се обучават 1000 студенти от над 40 държави, а преподавателският състав надхвърля 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с най-добрата университетска база в региона: комфортни общежития, отличения с награди студентски център „Америка за България“ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите световни стандарти. Общо завършилите АУБ са около 5000 души, като 99,8% от тях са започнали работа или са продължили обучението си в магистърски или докторски програми броени месеци след дипломирането си. В допълнение АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за девета поредна година.

 

Кратка информация и история: http://aubg.edu/quick-facts
Нашата мисия и нашите ценности: http://aubg.edu/mission-values
Разяснение на нашия модел на образование: http://aubg.edu/liberal-arts-explained
АУБ в София: https://www.aubg.edu/executive-education
Защо бъдещи студенти избират АУБ: http://aubg.edu/smartversity

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене