Хаджидимовски ученици отново с награди от национален конкурс под наслов “И ти си в мене – ти, родино моя”

Ученици на СУ „Никола Вапцаров“ за първи път участваха в  конкурса под наслов “И ти си в мене – ти, родино моя”и спечелиха първо място за проза в първа възрастова група 5 – 7 клас.  Щастливката бе седмокласничката  Александра Иванова Александрова  с есето й  „България – минало и настояще“.

Петокласничката Илиана Влахова и единадесетокласникът Георги Спахиев пък спечелиха поощрителни награди за есе в съответните възрастови групи.

И на тримата ученици консултант бе старши учител по български език и литература Заприна Глушкова.

Награждаването бе по време на Яворовите януарски дни в Чирпан на 15.01.2020 г. , но по обясними причини учениците не присъстваха на церемонията. Преди седмица се получиха наградите в училището и вчера те  им бяха връчени тържествено.

90 деца на възраст от 12 до 18 години години взеха участие в превърналият се в традиция национален литературен конкурс  под наслов “И ти си в мене – ти, родино моя”, организиран от община Чирпан, къща-музей „П.К. Яворов“ и едноименната фондация.

Тази година получените 92 поетични и прозаични творби са били пресявани от жури в състав: председател, поетесата Виолета Христова и членове младата авторка на лирика  Ана Цанкова и Тодор Иванов, председател на фондация „Яворов“.

По традиция по време на Яворовите януарски дни в Чирпан се обявяват резултатите от Националния литературен конкурс “И ти си в мене – ти, родино моя”. Така бе и тази година. Освен популяризиране живота и творчеството на Яворов, една от основните задачи, които си поставя къщата музей “Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан, е откриването и поощряването на млади таланти. С тази цел е създаден литературният конкурс.

В конкурса участваха ученици от 5 до 12 клас от цялата страна, разделени в две възрастови групи: от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. Конкурсът има два раздела: поезия и проза.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене