Международната среща в Първо ОУ в Гоце Делчев по проект READING – Еразъм+ приключи

В Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий“ в Гоце Делчев успешно приключи международната среща която обедини за три дни директори и учители от партньорските страни Литва, Румъния, Турция и Испания проекта READING .

И през трите дни основната зададената по проекта тема на дебатите и дейностите бе „Развитие на умението за четене чрез дигитални инструменти“ който се изпълняв по Програма Еразъм+.
Гостите на иновативното Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“,в град Гоце Делчев останаха изключително доволни както от дейностите по проекта така и от показаните им от домакините и учениците знания, умения, материална база, забележителности и др.

По време на престоя си гостите от четирите държави наблюдаваха уроци и представяха също такива пред учениците, както и се запознаха обстойно с използваните методи за развитие на умението четене с разбиране.

Изключително запомняща ще остане за гости и домакини срещата с кмета на общината Владимир Москов и неговата съпричастност към образованието , училищата и учениците от града и общината .

От кмета Владимир Москов , гостите на Първо ОУ по проекта READING научиха и се заинтригуваха изключително много от историята на града, от историческите, културните и природните дадености на региона , като си обещаха че отново ще бъдат гости на хубавият и гостоприемен град Гоце Делчев . От своя страна градоначалникът подари за спомен на всички прекрасни сувенири които да им напомнят за града и им пожела да са здрави и все така успешни в името на образованието .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене