Ексклузивно в Топ Преса! Повдигат обвинение на екс кмета на Гърмен Минка Капитанова заради ОПГ! СЕНЗАЦИОННО! ДОКУМЕНТ!

Специализираната прокуратура на Република България до броени дни ще повдигне обвнение на екс кмета на община гърмен Минка Капитанова за организиране и участие в Организирана престъпна група. Информацията ни е от високопоставени източници на информационна агенция www.toppresa.com, от коридорите на националното обвинение.

На 31. 12. 2019 година, новоизбраният кмет на община Гърмен Феим Иса е депозирал сигнал номер 11-00 – 793 с който настоява пред висшата институция да разследва скандални факти и документи, доказващи крупни злоупотреби извършени от Капитанова и поставените и фирми и лица. „Считам за необходимо да ви сезирам, за наличието, на извършени престъпления от организирана престъпна група, в резултат на, които община Гърмен е била общетена и към настоящия момент е изправена пред поредица, от неизгодни ситуации по отношение на сключените договори.“ пише в сигнала си кметът на Гърмен – Феим Иса.

От скандалната документация разследващите установили че Минка Капитанова, е сключила доста договори без провеждането на никакви процедури за обществени поръчки, което не само че е незаконосъбразно но по силата на НК и НПК е углавно престъпление. Някои от въпросните изпълнени обекти, дори били без легитимно издадено „Разрешение за строеж“. Редом с това Капитанова е сключвала и допълнители споразумения по неправомерен начин, което ощетило общинската хазна със сума далеч надвишаваща 200 000 лева. На всичкото отгоре Капитанова е превеждала суми на изпълнителите на обществените поръчки, без никакви гаранции, застрахови и в разрез с българското законодателство.

Топ Преса беше уверена че разследващите, на който е възложено следствието от специализираната прокуратура са удстоверили всички тези извършени престъпления, удостоверени са са и виновните лица които били повече от 6 – заедно с Капитанова още пет служители на община Гърмен. Въпрос на малко време е но повдигането на обвинение към Капитанова и другите длъжности лица е сигурно и гарантирано, уверяват ни от даржъвното обвинение. Юристите запознати със случая са кетогирчни, Минка Капитанова я очакват тежки дни, вероятността да влезе в затвора също не била за изключване.

Очаквайте подробности….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене