Благоевградчани на протест: „Стига безумия, хаос, бедност, безизходица и отчаяние“

Към благоевградския протест се присъединиха и майки от София на деца с увреждания, на микробусът им бяха поставени черни знамена с мотото: „Системата ни убива”.

„Днес даваме началото на протестите, надяваме се да ни чуят, изгубихме държавността и проблемите са много. Исканията ни са намаляване на ДДС върху храните, за да се стимулира малкия и среден бизнес, политиците трябва да решават проблемите на обществото, а не само своите бизнес-интереси”, каза организаторът на протеста Николай Иванов. Според него подаването на една оставка заради проблема с водната криза не е достатъчна, трябва да заработи съдебната система, за да има реални присъди.

Организаторът на протеста Николай Иванов:

„Подкрепиха ни майки от „Системата ни убива”, искаме протест без политически лица, защото през годините видяхме, че протестират егоцентрици, чийто викове „оставка” , е за да се намърдат вътре във властта, а не да решават проблемите на хората”, добави Иванов. Той бе категоричен че оставките не решават, а само задълбочават кризата.

Благоевградчани на протест: „Стига безумия, хаос, бедност, безизходица и отчаяние“ снимка 1Благоевградчани на протест: „Стига безумия, хаос, бедност, безизходица и отчаяние“ снимка 2

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене