Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/

Благоевградчани излязоха на мирен протест днес в защита на кмета инж. Румен Томов.

Гражданите се събраха в 11.00 часа на пл. „Георги Измирлиев” в областния център на Пиринско, като митингът е предвиден да продължи до 12.30 часа, предаде репортер на Pirinsko.com

Повече от 200 джумалии излязоха пред общината в областния център за да изразяват своето несъгласие заради решение от 22.01.2020 г. на Административен съд – Благоевград, отменя като незаконосъобразно Решение № 300-МИ/20.12.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград, с което е отказала да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Георгиев Томов, обявен за избран за кмет на община Благоевград.

Припомняме, че съдът изпрати преписката на Общинска избирателна комисия – Благоевград за ново произнасяне съобразно указанията на съда по тълкуването и прилагането на закона, дадени в постановения съдебен акт.

Решение № 300-МИ от 20.12.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград бе оспорено с жалби от четири партии. ПП ГЕРБ, ПП МИР, ПП Нова алтернатива и ПП Свобода оспорват решението на ОИК – Благоевград, с което отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Томов, обявен за избран за кмет на Община Благоевград, по подаден сигнал с твърдение за нарушение на чл. 41, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Към днешна дата решението на Административен съд – Благоевград се обжалва пред Върховния административен съд чрез адвокат Мила Кривачка, която е процесуален представител на кмета инж. Румен Томов.

По време на протеста днес, Добрин Балтов, който е организатор на митинга във фейсбук, заяви че благоевградчани искат да дадат шанс на Томов да докаже, че наистина иска промяна в областния център на Пиринско и ще работи за такава.

Балтов допълни още, че джумалии не са бюлетини, а живи хора и, че на Благоевград не му трябват нови избори. Протестиращите искат да бъде дадена възможност на избрания от тях кмет инж. Румен Томов да пресече корупционните схеми в Общината.

Очаквайте подробности!

Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/ снимка 1

Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/ снимка 2

Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/ снимка 3

Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/ снимка 4

Мощен протест в Благоевград в подкрепа на кмета Румен Томов /Снимки/ снимка 5

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене