Само в Топ Преса! Правят светилището в Крибул национален обект?!

Светилището „Скрибина“, над сатовчанското село Крибул  при което много хора си внушават че лекува, може да се превърне в национален туристически обект. Идеята е на представители на министерството на туризма, а основоположник е влогърът Слави Панайотов, автор на книгата „ Топ мистериите на България“, в която „Скрибина „ е описана като национален исторически обект. По темата има вече дебати в „Национално движение Опознай България“, движението е създадено през 1966 г. по инициатива на Българския туристически съюз.

Основната му идея  е всеки турист да се запознае с най-хубавите и най-свидните за всеки българин планини, природни и исторически забележителности, музеи и паметници. Началото е поставено на Черни връх в планината Витоша. Още през следващата година през месец юли, на връх Мусала, първите призори получават златните си значки. Днес в страната има над 8900 души носители на златни значки.

Движението се ръководи от Национален координационен съвет, в който са включени представители на всички институции, ведомства и организации, имащи отношение към движението. Ако „Скрибина“ влезе в списъка, това ще ограничи бизнеса на местните феодали, които от години имат местността за своя и развиват корпоративен бизнес на гърба на НАП и държавата. Тяхно рекламно лице е журналистът Мартин Карбовски, който от години зарибява обществеността в страната да ходят и да се лекуват там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене