Connect with us

Светско

Кметът на Благоевград посрещна посланика на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова

Published

on

Кметът инж. Румен Томов посрещна Н. Пр. Наргиз  Гурбанова, посланик на Азербайджан в България, в община Благоевград. Н. Пр.  Наргиз Гурбанова пристигна в община Благоевград придружена от Консул Канан Маммадов и Културното аташе Вусала Садъгова.

Н. Пр. Наргиз Гурбанова сподели, че България е очарователна страна.

Кметът Румен Томов, от своя страна, изказа благодарност и готовност за бъдещи съвместни бизнес инициативи и проекти с  Азербайджан. На срещата градоначалникът разказа за Ансамбъл ,,Пирин“, който е емблема  за културата на Благоевград и региона. Н.Пр. Наргиз Гурбанова отправи покана към общинското ръководство да се популяризира българското фолклорно богатство, в лицето на Ансамбъла,  в Азербайджан през 2020г. Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград и някои от големите областни центове на Азербайджан.

Също така бе коментирана  идеята  за популяризиране на култура, история и традиции на Азербайджан в Благоевград.  На срещата Румен Томов поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона.

Градоначалникът благодари на Н. Пр. Наргиз Гурбанова за приятелството и бъдещото партньорство, което ще спомогне за развитие на културата и бизнес отношенията.

pirinsko.com

Светско

Почина мъжът, изпял “За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”

Published

on

България загуби известен певец, увековечил името си с емблематичната песен “За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”.

Покойният Ивалин Иванов беше част от дует “Симпатяги”, в който пееше заедно с талантливия Пламен Капинчев.

“Отиде си колегата ми и приятел Ивалин Иванов. Сбогом, Иво! С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас… Почивай в мир, братле”, заяви Капинчев, като не уточни причината за кончината му.

През последните години двамата бяха далеч от прожекторите на славата. Не така беше в края на миналия век.

Най-известната песен на дуета “За милиони няма закони” излиза през 1997 г. и се превръща в тотален хит. Парчето гърми по кръчми и тържища, а Ивалин и Пламен са сред най-търсените имена за участия. В онези времена създават и другия си вселенски хит – “Друсан кебап”. През 1999 г. дуетът се разделя и се завръща отново през 2002 г. когато издават последния си албум “Кви закони, кви балони”, пише plovdiv24.bg.

Continue Reading

Светско

Тарапаната на морето е неописуема, вече има сблъсъци и боеве за място на плажа

Published

on

Абсолютно всички хотели и квартири са резервирани до края на август и ако сте тръгнали на късмет, имайте предвид, че ще трябва да спите под открито небе

Continue Reading

Таблоид

Скръбна вест! Почина най-възрастният мюсюлманин в Неврокопско!

Published

on

Ибраим Чаталбашев си отиде днес на 102 години.

Ето какво написа за него, Айдън Мохамед бившият мюфтия на пгозапада: “Днеска се пресели за Ахирета-човекът който от 1960 г. бе опората на мюсюлманите в Гоце Делчев и региона- Ходжамъз Ибрахим Чаталбашев на 102 години.

Той бе живата история на мюсюлманите в неврокопско. Неговият дом бе винаги отворен за гости и той бе Джамията в Гоце Делчев. Той ми бе учителят и човекът който ми даваше кураж в трудните ми моменти, като мюфтия.Неговият живот и изпитания бяха живот на муджахид-борец за опазването на честта, достойнството и идентичността на мюсюлманите в региона. Аллах да му приеме саможертвата. Изпращането му за Ахирета ще е в с. Дебрен-неговото родно място, днеска в 18:00ч.след Икинди намаз.

Аллах рахмет да му дава и да го приеме като шехид-и искрен Негов раб. Всемилосърдния Алках, да го възнагради с Дженнетул фирдеус. Амин.” Пише още Айдън Мохамед. Топ Преса изразява дълбоките си съболезнования към всички опечалени.

Continue Reading

Таблоид

Над 60 000 туристи посетили Белица през миналото лято

Published

on

Община Белица привлича все повече туристи с редица интересни туристически обекти. Само през летния сезон на 2020 година през Парка за танцуващи мечки в местността Андрианов чарк в Рила планина и през планинския увеселителен парк „Rila Fun Park” са преминали над 60 хиляди туристи. Животните в центъра за реадаптация от години са магнит за наши и чужди гости.

От близо две години пък, който иска да вдигне адреналина си, отива в „Rila Fun Park”. Увеселителното съоръжение привлича вниманието и на деца, и на възрастни. То се намира на над 1200 метра надморска височина. В него са монтирани специални тръбни релси, върху тях пък са поставени двуместни колички, а максималната им скорост е до 40 километра в час.

Тези две туристически атракции далеч не са всичко, което си заслужава да се види в община Белица. Уникалната природа в района, близостта на планинския курорт Семково, историческият музей, туристическият информационен център, заведенията за хранене, вилните селища, гостоприемните хора също са причина да посетите красивото градче, в което не спира динамичното развитие на туризма.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ