Предизвикателствата и възможностите за популяризиране на общото културно наследство на трансграничния регион бяха акцент на дискусионен форум в Струмица

На 7-ми и 8-ми февруари в Струмица, Северна Македония се проведе дискусионен форум на тема „Иновативни начини за популяризиране на общото културно наследство на трансграничния регион на България и Северна Македония”.

Форумът се организира от Туристически съюз – Струмица, като част от дейностите на проект „Младите хора – новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион“. В рамките на дискусията, представители на гражданския сектор, местната власт и образователните институции от България и Северна Македония, обсъдиха основните проблеми и предизвикателства пред популяризиране на общото културно наследство на трансграничния регион на двете държави. Като част от програмата на форума, през втория ден бяха посетени известни културно-исторически обекти в Струмица и региона.

Основните резултати и препоръки от дискусията ще бъдат събрани в общ доклад от събитието, който ще бъде разпространен до заинтересованите страни в трансграничния регион.

По време на форума бяха представени и някой от основните дейности, които се реализират в рамките на проекта, а именно Конкурс за кратко видео на тема „Сподели културното наследство на твоя регион“ и съвместен културен календар на събитията и инициативите в трансграничния регион на България и Северна Македония.

Повече информация за тези и останалите дейности и събития, които ще бъдат организирани в рамките на проект „Младите хора – новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион“ може да намерите на Интернет на адрес: www.youngpromoters.eu и във Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/youngpromoters.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене