ВМРО: Войнстващият джендъризъм няма място в българското училище!

Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно, а не толерирано. 

С такава позиция народните представители от ВМРО излизат след поредния скандален опит в пернишко училище да се внедряват от различни НПО-та, уж случайно, часове по сексуално възпитание, които са с недопустимо и несъгласувано с родителите учебно съдържание.

Още днес народните представители от ВМРО ще изготвят и пуснат въпрос към министъра на образованието Красимир Вълчев. Ще настояваме и за наказание на онези, които са допуснали скандалното сексуално образование на четвъртокласниците.

Припомняме, че днес разтревожени родители сигнализираха медиите за това, че децата им, които са  в четвърти клас от 7 ОУ „Г. С. Раковски” в Перник са принуждавани да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование. Обучавани са също така какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване и мастурбация. Има информация, че са карани да се целуват, за да установят какви чувства изпитват от целуването.

Зад въпросната стратегия за сексуалното обучение стои фондация П.У.Л.С., регистрирана в Перник, която е сред яростните защитници на Истанбулската конвенция и е заявила своята категорична подкрепа за приемането на Национална стратегия за детето. Все документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и които спряхме – именно заради техните провокативни политики, противоречащи на традиционните български ценности.

По-подробно преглеждане на сайта на фондацията, в раздела за деца и младежи, се вижда публикация под заглавие „Порастване. За какво става въпрос?“. Наред с половото съзряване при момичетата и момчетата и подробности за сексуалните взаимоотношения, на подрастващите се натрапва и хомосексуална ориентация. Даже има текст, в който е записано, че „понякога си фантазираш за някой известен човек, който може да е от същия или от противоположния пол.“

Категорично сме против опитите на българските деца в българските училища да бъде налагано по смущаващ начин подобно сексуално образование, което ужасява родителите. Защо подобен скандален експеримент е направен без тяхното изрично съгласие, без дори да бъдат запознати със спецификата на курса? Защо изобщо в часовете е допуснато да влизат различни джендър и други НПО-та, които да провеждат беседи как се прави секс и колко са естествени еднополовите отношения? И не на последно място, кой допусна тази явна провокация?

Настояваме МОН да предприеме необходимите действия за стриктен контрол върху образователния материал в училище, който да е съобразен с възрастта на учениците и да отчита дейността на организациите, които извършват обучението.

ВМРО винаги е защитавала традиционните семейни ценности и необходимостта от висок морал в българското образование. Ето защо за пореден път призоваваме в българското училище да не бъдат допускани  материали със съдържание, което противоречи на обществените норми на поведение, добрите нрави и на традициите на българското семейство.

Брошурата на фондация П.У.Л.С.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене