ОБС Гоце Делчев в четвъртък приема Бюджет 2020

Председателят на ОБС Гоце Делчев  ,Димитър Балтаджиев насрочи  за  13-ти февруари- четвъртък  поредната сесия на  ОБС Гоце Делчев .Тя ще се проведе от 14 часа  в залата на ОБС в сградата на   общината в града .

Сред важните точки на заседанието са приемане на  бюджета на община Гоце Делчев за 2020 година  както и приемане на отчета на МБАЛ „Иван Скендеров „ за 2019  година където бе сменен  преди месеци управителят на болничното заведение  заради  нарасналите дългове .

Дневният ред на заседанието отново е сред най- дългите и се състои от  24  точки по които  ще дискутират и гласуват общинските съветници . Постоянните комисии  в ОБС също вече  имат решения  относно точките в дневният след проведените заседания .

 

На предстоящата сесия ще бъде предложен за одобрение План за работата на Общинския съвет за 2020 г., Стратегия за управление на общинската собственост за периода  2019-2023 г. както и  Програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост през 2020 г.

Общинските съветници  ще  гласуват още приемане на план-сметка за приходите и разходите на общинските предприятия „Общински пазари“ ЕООД,  отчета за дейността за 2019 г. на „Медицински център – I“ ЕООД гр. Гоце Делчев както и отчета за дейността за 2019 г. на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД гр. Гоце Делчев.

Една от важните точки  на заседанието в четвъртък ще бъде и приемането  Бюджет 2020  на община Гоце Делчев .

Съветниците още ще гласуват освобождаване от такса за услугата “събиране и транспортиране на битови отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране” на физически лица с жилищни, нежилищни и търговски обекти на територията на община Гоце Делчев, които няма да се използват през 2020 г. ,Освобождаване от такса за услугата “събиране и транспортиране на битови отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране”  на юридически лица с обекти на територията на община Гоце Делчев за 2020 г. както и отчета на кмета на общината Владимир Москов за изпълнение на актовете на Общински съвет – Гоце Делчев за периода 01.07.2019 г. до 30.09.2019 г.

На заседанието ще бъдат определени и представители на община Гоце Делчев в Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел „Асоциация Толерантност“ за осъществяване на общественополезна дейност и  представител в Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Асоциация общински гори“.

Два имота публична общинска собственост  ще бъдат отдадени под наема  а именно -помещение за търговска дейност, в кметство село Корница както и имот за срок от 5 години на Здравна служба в село Буково.

Общинските съветници на предстоящото заседание на ОБС Гоце Делчев  ще приемат наемни цени за ползване на спортни площадки, собственост на община Гоце Делчев, промяна на показателите за УПИ XI-922 от кв.140 по действащия план на гр.Гоце Делчев както и разрешаване изготвянето на ПУП за промяна предназначението на земеделски имот /нива/с №17395.129.2, местност „Мочура“ за „магазини, складове и игрална зала“.

Сред важните решения които предстоят да вземат  общинските съветници на  предстоящата сесия в четвъртък  са още: Одобряване на проект за ПУП – ПП за трасе на улица от нови о.т. 299а (разположена между о.т. 301а и о.т. 300 по плана на гр. Гоце Делчев) до 299и за транспортен достъп.

Изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Гоце Делчев, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Определяне продължителността на работното време и възнаграждението на председателя на Общинския съвет.

Утвърждаване на списъка на кандидатите за съдебни заседатели за мандат 2020-2024 г.

Определяне на представител за Общото събрание на Асоциацията по ВиК ЕООД гр. Благоевград и даване съгласие за кандидатстване на Община Гоце Делчев с проект по процедура BGENERGY-2.001 – „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“ и сключване на споразумение за сътрудничество.

Припомняме че заседанията на ОБС Гоце Делчев са открити за  граждани .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене