29 – годишен побойник от Дебрен отърва затвора с условна присъда след разкаяние и споразумение, пребил и осакатил възрастно семейство

29 годишен побойник  от гърменското село Дебрен отърва решетките с условна присъда , разкая се  пред съда ,сключи споразумение  и получи условна присъда  с три годишен изпитателен срок .

На 21.06.2019 година, в къща, находяща се  в село Дебрен община Ггърмен 29 годишният побойник е нападнал семейство  на което  е причинил телесни повреди чрез нанасяне на  удари с дървен предмет в областта на лицевата част на главата на жената .Побоят над  жената е определен от съда като средна телесна повреда изразяваща се в счупване на челюст-счупване на костите в областта на средния лицев етаж/дясна ябълчна кост,десен горночелюстен синус/.

 Чрез нанасяне на удари с дървения предмет в областта на горния десен крайник, по същото време и на същото място,побойникът е причинил също средна телесна повреда на  другият пострадал от побоят  изразяваща се в счупване на дясната лакетна кост  с разместване, което е довело до трайно затрудняване на движението на ръката на пребития за срок от около 3-5 месеца.

Районен съд Гоце Делчев квалифицила деянието като престъпление по чл.131, ал.1, т.4, пр.3 от НК, във вр. с чл.129, ал.2, пр.2, хип.2 и пр.3, хип.1 от НК, във вр. с чл.129, ал.1 от НК.Така на  основание на цитираните  текстов и във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК,съдът в Гоце Делчев наложи  на обвиняемия  29 годишен побойник от село Дебрен , наказание „Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца като присъдата бе трансформирана в условна с отложен изпитателен срок от 3 години.

Направените на досъдебното производство разноски в размер на 386,40 лева бяха присъдени да заплати  обвиняемия след одобреното от съда  споразумение .

Съдът назначи още да  се уведомят пострадалите лица за настоящото определение и това ,че и двамата  могат да предявят искове пред граждански съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене