Училищната библиотека в НПГ „Д.Талев“в Гоце Делчев  се превърна в магическото училище „ Хогуордс“ за няколко часа

Изминалата седмица бе магическа за част от учениците в НПГ „ Д.Талев“в Гоце Делчев , които участваха в международната инициатива „ Нощ на книгите за Хари Потър“.

Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury, а за България честването се организира от издателство „ Егмонт“.

На шести и седми февруари деветокласници и единадесетокласници от НПГ, под ръководството на главен учител Елена Търтова, взеха участие в Шестото издание на международното събитие, в което се включиха и стотици държави по света.

Мотото на инициативата тази година бе „ Тримагически турнир“.

Деветокласниците: Катрин Петкова, Мария Гудева, Иван Халевачев, Ерай Нафузчи, Димитрия Донкова, Цветина Димитрушева, Рада Горанова, Мария Иванова, Виолета Георгиева и единадесетокланиците: Джесика Балканска, Мартина Минова, Стоян Костов се превъплътиха майсторски и с много въображение в образите на Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой и други герои от поредицата.

Всички участници, използвайки „ времевръта“, с вълшебства преобразиха училищната библиотека в НПГ в Хогуордс – Тримагически турнир и създаваха свои магически пръчици, решаваха вълшебни кръстословици, драматизираха сцени от книгите за Хари Потър, пиха многоликова отвара и ядоха риборасли.

Влизането във вълшебния свят на Хари Потър чрез игри и драматизации се оказа вълнуващо преживяване, което със сигурност провокира към повече четене на книги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене