Каква атмосфера на Златен грозд, изпуснали сте, ако не сте били там (видео)

Страхотно вино, мелнишки хора, македонски песни, а времето е само за празник. Всичко това отново ни събира на  Златен грозд през втория ден.

За девета поредна година Община Сандански и Сдружение за Мелник събраха гости от близо и далеч на фестивала, обединяващ любовта към фолклора и виното – „Златен грозд“, град Мелник.


Неповторимата атмосфера на най-малкото градче в България, сгушено в подножието на величествените пясъчни пирамиди, оживя в ритмите на българския фолклор и тежките наздравици с мелнишко вино.


Вчера двудневният фестивал бе открит от кмета на община Сандански –  Атанас Стоянов, който подчерта значението на събития като фестивала „Златен грозд“ и пожела на всички да не забравят корените и традициите на красивия български фолклор. За здраве и благоденствие бе отслужен водосвет, а атрактивни кукери изгониха злите духове и отвориха път на дълго българско хоро.


Освен музика, песни и танци, бяха наградени и трите най-добри вина в категориите „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Винарските изби от региона представиха своите вина, а съорганизаторите от Сдружение „За Мелник“ бяха организирали базар с вино и домашно приготвени местни специалитети, като събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Никол Дамбова от Сандански за нейното лечение.

Днес се очакват наградите на публиката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене