Connect with us

Разследване

Скандално! Екс кметът на Плетена силно човек на Цветан Цветанов ще добива камъни в пояса за питейно – битово водоснабдяване на селото! Кой му разреши?

Published

on

Скандалният бивш кмет на сатовчанското с. Плетена Румен Арнаудов започва да бере плодовете на апетитната концесия, която получи преди 8 г. за добив на гнайс от находище “Ерковище”, в землището на родното му село. Едва тази година той задейства процедурата по издаване на разрешително от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” да започне строителство на открит рудник в участък Вриза от същото находище.

Общата площ, която Арнаудов има по концесионен договор, е 213 850 кв.м, но междувременно той решил да изключи от нея 13 имота и ще дълбае върху 141 585 кв.м. Тиклите ще бъдат добивани чрез компресор, багер, булдозер и бордови автомобили и самосвали, откритият рудник ще е издълбан стъпаловидно с височина на стъпалото от 5 метра и след изваждането им плочите ще бъдат карани в базата на бизнесмена в местността Долни Банян за допълнителна обработка. Арнаудов планира годишно да вади поне 1500 куб.м полезно изкопаемо, отговарящи на 39 000 кв.м плочи.

Част от участък Вриза попада в пояса за питейно-битово водоснабдяване на с. Плетена, но според екоекспертите това не е проблем и Арнаудов може да започне добива. Съгласно концесионния си договор, който получи от кабинета „Борисов 1”, докато беше селски кмет от ГЕРБ, Р. Арнаудов има право да добива гнайси до 2047 година.

Припомняме, че официално тиклите ще бъдат добивани от съпругата на бившия кмет, на която той прехвърли фирмата си ЕТ „Румен Арнаудов-Айтен Арнаудова“ още като стана за пръв път кмет на селото. Фирмата е декларирала, че за 35-годишния срок на концесията ще инвестира 155 000 лева и ще плати като концесионна такса 743 000 лева.

Румен Арнаудов се смяташе за доста близък на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който лично дойде в селцето, за да му даде рамо при кандидатирането му за кмет. Арнаудов беше и член на общинското ръководство на ГЕРБ в Сатовча. Още тогава Комисията по досиетата обяви, че той е бил вербуван за сътрудник на бившата Държавна сигурност и е работил за службите под псевдонима Ленко.

През 2011 г. бе взривен багер на семейната фирма на Арнаудов, а Комисията за конфликт на интереси започна разследване срещу Арнаудов заради концесията, получена от съпругата му, докато мъжът й е кмет. Оказа се, че конфликт няма, но малко по-късно се разбра и защо – изречението „Румен Арнаудов – да се оправи” бе открито в прословутото тефтерче на тогавашния шеф на комисията Филип Златанов.

През годините срещу Р. Арнаудов се появиха много сигнали за незаконен добив на скалнооблицовъчни материали в Плетена и Долен, незаконна сеч и др., но до момента нищо не е доказано.

Разследване

Пълна мистерия около крупния обир на 200 000 лв. в Благоевград! Парите са задигнати от стенна каса в дома на собственика на фирмата

Published

on

Криминалистите от ОД на МВР Благоевград са на крак в издирването на крадците задигнали 200 000 лева от собственик на популярна марка дрехи, верига от магазини и онлайн магазин в Благоевград.

 

Крупната сума е била съхранявана в стенна метална каса, която е била отворена майсторски, без да има грубо разбиване. Собственикът си е бил у дома ,заедно с приятелката си.Не са усетили нищо . Има затапване на СОТ-а т.е кражбата е извършена от опитни крадци .  В помощ на местните криминалисти ,пристигат специалисти от столицата.

Полицаи цял ден правят оглед на мястото на обира, проверяват се криминалнопроявени лица за алиби.. Тежко престъпление с много неизвестни за разследващите.

Умишлено не съобщаваме името на ограбения бизнесмен, по негова молба, докато тече разследването. Той отказва коментар засега.

Continue Reading

Разследване

Неврокопчанин си направил лаборатория с гипсокартон за канабис вкъщи

Published

on

Прокуратурата в Гоце Делчев предаде на съд Г.Т. по обвинение за извършени от него престъпления – незаконно държане на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа.

На 17.10.2019 г. в обитаван от обвиняемия имот на ул. „Ален мак“ в град Гоце Делчев било извършено претърсване. Повод за това била проверка на постъпила оперативна информация за държане на наркотични вещества.

В едната част на тавана на къщата било открито помещение, изградено от гипсокартон. От вътрешната страна то било покрито със светлоотразително фолио. Имало монтирани лампи, въздушни филтри, вентилатори, маслен радиатор, както и трансформатори за ток. На пода са били поставени пластмасови саксии със засадени в тях 18 растения с различна големина.

На тавана била открита и обособена метална конструкция, покрита от вътрешна и външна страна със светлоотразително фолио. В нея са били установени 15 саксии с растения. Над тях имало 2 вентилатора, влагоабсорбатор и 4 специални лампи. На същото място били намерени кислородни бутилки, трансформатор, уред за измерване на киселинността на почвата.

При направения полеви наркотест растенията са реагирали за канабис. След изсушаването им общото им тегло е 1991,58 грама, като стойността им, съгласно постановление на Министерски съвет за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, е 7966,32 лева.

В хода на досъдебното производство е била назначена физикохимична експертиза на иззетата суха зелена листна маса, от която е видно, че същата представлява марихуана (коноп). Общото тегло на наркотика е 60 грама, чиято стойност възлиза на 240 лева.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Continue Reading

Разследване

След серията самоубийства, отново смърт в Югозапада! 10 дни баща ми го няма, не вдига телефона, не съм го виждал..

Published

on

Откриха 46-годишния мъж  мъртъв, в квартира на ул. „Кл. Охридски“!  70г. издъхна на работното си място в офис на ул. Тодор Александров

След серията самоубийства, белязали миналата седмица в Благоевград, вчера отново 2-ма мъже бяха намерени мъртви от екипи на полицията. Преди обед, 18-годишно момче се обадило в полицията, за да съобщи, че повече от 10 дни нито е чувало, нито е виждало баща си. Започнало търсенето на 46 годишния Петър К. и той е открит мъртъв ,в квартира на ул. Климент Охридски в Благоевград. Няма следи от насилие, вероятно се касае за сърдечен проблем и инфаркт, но трупът е закаран за аутопсия.

Часове по- рано в офис на фирма на ул. Тодор Александров в областния център е открит мъртъв 70- годишния Иван Ст. от Кочериново. Вероятната причина за смъртта му е инфаркт, твърдят лекарите, видели трупа му.

Това са поредните случаи, на сигнали за нелепо  починали хора в Благоевград. Миналата седмица бе белязана от самоубийства. Трупът на Евгени Т бе намерен зад блок на ул. „Даме Груев“, мъжът се самоуби със скок от  от високите етажи. Бил болен и отчаян, разказват съседите му.

Труп на самоубил се мъж бе намерен и в ж. к Струмско -център. В началото на миналата седмица лекарите спасиха живота на 30- годишен от км. Еленово ,свален от бесило, както и на  млада жена, погълнала коктейл сънотворни, в опит да умре.

Напрежението си казва думата, стресът е огромен, хората се поболяха   от тежкия живот и кризата. Напоследък все повече хора изпадат в тежки психични състояния, заради  страха от Ковид, казват психиатри, които ежедневно консултират множество такива пациенти. От друга страна е нелекувания Ковид, който също погуби много хора и увреди трайно здравето им.

Continue Reading

Разследване

Сензационен скандал! Полицаи отвлякоха момиче ловец на педофили!

Published

on

Това е 17 годишната Илияна (не се казва така). Майка и се свърза с мен.
Задържана е днес преди училище от 2-ма полицая.

Към момента няма връзка с нея, алармира влогъра Станислав Цанов, никаква.

Илияна е момичето със скритата камера, което показа политик с парична/сексуална оферта за шестокласничка. До момента е участник към Ловците с 7 заловени нещастника с оферти към малолетни.
По непотвърдена информация (отново от майка и) 8-мият хванат е бил именно действащ полицай хванат от тях на среща с малолетна.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ