Прогноза за времето – 9 февруари (неделя)

Днешната неделя ще ни зарадва със слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще бъдат от -8° до -3°. На места в Североизточна България ще достигат до -13°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и бавно ще се понижава.

Времето за Гоце Делчев днес ще е слънчево и максимална температура 10 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3° и 5°. Температурата на морската вода е 7-8°. А вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините времето ще е слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1 200 метра височина ще достигне около 2°, а на 2 000 метра – около -3°.

В понеделник сутринта отново ще бъде студено, с температури на места до минус 10-минус 11 градуса, а през деня още малко ще се затопли и се очаква дневните температури на места да достигнат 10-12 градуса. Във вторник и сряда времето ще е меко, без валежи. В четвъртък ще превали дъжд, на места и слаб сняг, но сериозно застудяване не се очаква.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене