2276 студенти са приети на първо класиране в ЮЗУ

юзу

От днес започна записването след първо класиране в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. На 18 юли се очаква да излезе второ класиране в университета.
2276 студенти са приети засега във висшето учебно заведение. Право, икономика и начална училищна педагогика са специалностите с най-висок приемен бал в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Това стана ясно, след като вчера бе обявено първо класиране на приетите в университета студенти.
Балът на специалност „Право” в редовна форма на обучение е 30,25, а за задочната форма на обучение – балът достига до 31,01.
За записване са необходими документи за платена такса за първи семестър и диплома за средно образование (оригинал).
Записалите се студенти автоматично участват в следващи класирания. В случаите, когато студентът е удовлетворен от специалността, по която е приет, има право да подаде декларация за неучастие в по-нататъшно класиране.
Прекласираните на по предни желания кандидати, при следващо класиране не подлежат на връщане в специалността, в която са били приети в предходните класирания. Неприетите кандидат-студенти автоматично участват в класиранията без подаване на допълнителни заявления. Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред техническата комисия, губят правото да се обучават.
Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене