Прогноза за времето – 8 февруари (събота)

Днес преди обяд над много райони ще преобладава слънчево време, но през деня облачността от север-североизток отново ще се увеличи. Ще остане почти без валежи. Североизточният вятър постепенно ще отслабне. Максималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, по-ниски – в източната част на Северна България – между минус 3 и 0 градуса, в София – около 2 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 6 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове – с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен северен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но бавно ще отслабва.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен, по най-високите върхове – и бурен, северен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 м – около минус 8 градуса.

През нощта срещу неделя в много райони вятърът ще стихне, ще се изясни и минималните температури ще бъдат предимно между минус 12 и минус 7 градуса, в отделни райони – до около минус 15 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне. В понеделник вятърът ще се усили и дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни и в крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене