Иван Благоев: Животът е труден и от нас зависи да си го направим малко по-лесен и по-добър!

 

Иван Благоев се включи в благотворителният търг „Да помогнем на Жоро“ със свой медал!

Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо – Иван Благоев от Полена се пребори за призовото 3-то място на Републиканското първенство по свободна борба. След две победи и една загуба на полуфиналната си среща срещу Георги Димитров, който ще представя България на Европейското първенство в Италия, нашето момче си заслужи третото място на стълбичката. Той се бори в категория до 97 килограма, а шампион в категорията стана състезател от Руската република на име Ахмед Батаев. Състезанието се проведе в София, зала Христо Ботев. На 22.02 следва Републикански шампионат по сумо, от който зависи кой ще ходи на европейско и след това на световно.

Така, както обещах в сайта ни www.TopPresa.com днес ви срещам с  Иван Благоев. Той се отбива от пътя си София-Сандански специално, заради вас читателите на Топ Преса. Сем. Благоеви днес празнуват третата си годишнина и са на романтична почивка в Парк хотел Пирин-Сандански.

Представи се на нашите читатели…

– Казвам се Иван Василев Благоев. Роден съм в Благоевград, но съм израснал в с. Полена. От няколко години вече съм в София покрай спорта. Първо в спортното училище 166 СУ „Васил Левски„ след това в Нац.спортна академия „Васил Левски“. Започнах с борба свободен стил. Малко се състезавах и класически стил поради контузия, но и там направих някакви успехи. Те бяха за мен неочаквани. Трудно е, когато смениш стиловете. Аз се вписах добре и три години се състезавах и в класическа борба. После пак започнах свободна. От борбата кой знае какви успехи нямам на международно ниво. На два международни турнира съм ставал шампион – във Враца и в Дупница. На републиканско  ниво на класическа борба съм бил в тройката няколко пъти. В свободна борба най-големият ми успех е второ място на тежка категория въпреки, че аз съм 100 кг., а категорията е 97 кг, но реших да се пусна на тежка и играх финал. След различни стекли се обстоятелства реших да започна да се състезавам и на сумо. То е непознато за България, но и доста интересен спорт мога да кажа.

Говорим за типичното сумо, така ли?

Да, всичко е като това, за което всички са чували – с дебелите състезатели. Професионалното сумо е в Япония, там то …

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса – 7/13 февруари 2020 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене