Със съдействието на Александър Мацурев: Община Банско получи от МОН нов училищен автобус

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев Община Банско получи от  Министерството на образованието и науката нов училищен  автобус.

„Благодаря на министър Красимир Вълчев за спазения ангажимент от негова страна. По този начин децата от общината вече ще пътуват до училище с комфортен транспорт.

Радвам се,  че този проблем намери своето решение. Спокоен съм, че  достъпът до образователните институции и за учениците от по-отдалечените места е гарантиран”, коментира Александър Мацурев.

Той припомни, че Предприятиeто за управление на дейностите по опазване на околната среда ( ПУДООС) стартира ежегодния конкурс за 2020 г. в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“. Допустими бенефициенти по него са общини, кметства,  кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие.

„Като член на парламентарната комисия по околна среда и водите работя активно за подобряване и надграждането в България и региона. Ето защо  искам да призова за сериозна активност от страна на допустимите бенефициенти от област Благоевград”, каза още народният представител. Според Александър Мацурев тази кампания е много добра възможност за изграждане и реализиране на полезни проекти и инициативи за хората в населените места в Благоевградска област, като така регионът ще стане по-добър и водещ и в този сектор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене