Коалиция „Разлюбени- Залюбени“ в действие! Минка и Башев станаха за смях и резил! Явно те не знаят какво е да работиш в интерес на обществото!

Бившият кмет на Гърмен Минка Капитанова, стана за посмешище  след като обвини своя наследник Феим Иса в популизъм. На редовната сесия на Общинския съвет вчера тя определи като „неправилна политика“ премахването на таксите за детските градини в общината.

Последва моментален стегнат и точен отговор от настоящия общински управник. „В годините, в които детските градини не са били на делегиран бюджет, общината ги е дотирала с 1,20 лева на дете. Когато станаха на делегиран бюджет, държавата им дава достатъчно средства за издръжка. Реално ние ще продължим дотирането с 2 лева на дете. Колкото до обвинението в популизъм, аз не смятам, че трябва да делим
децата, а да им дадем равен старт. Освен това е нужно да обхванем всички деца в градините. Такава е държавната политика“, обясни Иса цитирано от Топ Преса.

Другият бивш кмет на общината Ахмед Башев също контрира настоящия като заяви, че в общината има много хора, които се нуждаят от спешна помощ. Но Иса му отговори, че в общинския бюджет са предвидени средства и за тях. Те са в размер на 40 000 лева, и по този начин бившия кмет и депутат и бивш човек на ДПС – Башев отново стана за смях и резил.

Това определено е поредната безумна проява на коалиция „Разлюбени – Залюбени“ , както викат на Минка и Башев, защото за пореден път си навличат гнева на хората на община Гърмен. Обещственото мнение категорично е на страната на кметът Феим Иса, чиято политика според местните е завидна и правилна. „За първи път от толкова години имаме, кмет, който мисли първо за хората, а след това за партия и политика. За първи път имаме кмет който не се държи като феодал, не си гласува безумни представителни разходи, не строи хотели и не ходи на луксозни круизи на гърба на общината“. Коментират жителите на гърменско, които се чувстват унижени от това че и Башев и Минка, имат сурат да говорят.

„До оня ден Башев пляммпаше, че не трябва да се прави политика от благотворителността и че тя трябва да е анонимна, сега се е взел да брани бедните и болните. Къде беше последните 8 -10  години, какво направи той за бедните и болните?“ пита през Топ Преса жител на родното му село Рибново.

Да правиш политика в интерес на обществото не е популизъм, драга Минке и Меди Башев! Вие явно не знаете какво е наистина да работиш за хората! Феим Иса направи истинска революция в местната политика и решениията му ще останат в историята, защото община Гърмен ще е първата в която жителите няма да плащат такса за детсикте градини, а парит епредвидети за бощински банкети, които вие с удавалствие харчихте влизат в бюджета на общината и това е само началото….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене