Фабрика за палети трови търговците на плодове и зеленчуци на кърналовската борса

Търговците на плодове и зеленчуци пропищяха от стелещ се на парцали дим ,в който по думите им е пълно със сажди от близката до кърналовската борса фабрика за производство на палети. В сигнала те твърдят още, че когато димът от трите работещи комина е от юг на борсата не може да се диша. Освен това саждите се напластяват върху плодовете и зеленчуците, което е причината продукцията да остава непродаваема.

Търговците са правили подписка, която е била внесена до община Петрич. Те обаче и до сега не са получили отговор .Наскоро освен задушлив дим търговците били ежедневно тероризирани от шума на включена машина във фабриката за палети. Положението ставало нетърпимо ,защото никоя от институциите ,която е отговорна за спазва критериите за работа ,на въпросната фабрика, оставяли безмълвни.

Търговците настояват, ако не бъде взето решение за затваряне на фабриката, поне да се сложат филтри на трите комина, бълващи 24 часа задушлив гъст бял дим, стелещ се над сергиите на търговците на зеленчуковата борса до село Кърналово.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене