Димитър Бръчков плати тока на пенсионерския клуб в Кърналово, 800 лева навъртели бабите за два месеца!

Възрастните хора на петричкото село Кърналово отново се събират и прекарват свободното си време в клуба. Това стана възможно след като от община Петрич са платили сметката на пенсионерския клуб в размер на 800 лв., изразходван ток за период от два месеца. Всъщност префактурирането е станало от страна на местното читалище „Гоце Делчев“, където в сградата се намира пенсионерския клуб.

“Има превод от община Петрич и клубът работи !“, потвърдиха възрастни хора от селото. Те адмирират светкавичното решение от страна на управата в Петрич, защото клубът е мястото където те се срещат, след като излизат на покупки. Конфузният случай, който разтърси пенсионерите в селото е заради неплатени сметки за изразходван ток.

Тъй като клубът се помещава в сградата, която е отредена на НЧ „Г. Делчев“„ се е получило разминаването, кой от двете институции ще погаси борча. “Всичко вече е решено, и занапред се надяваме да няма такива недоразумения“, изтъкнаха от финансовата дирекция, която след оттеглянето на адв. Илко Стоянов, зам.-кмет, се управлява от Борислав Коларов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене