Винарското село Балдево празнува Трифон зарезан

Винарското село Балдево празнува Трифон зарезан. Наздравици с най- възрастните лозари- дядо Ваньо –Мустака, дядо Сашо Делигьозов и кметицата Илиана Гюрнева, вдигнаха десетки местни жители и лозари

Винарското село Балдево в община Гърмен днес празнува Трифон Зарезан.

Още от рано бяха зарязани лозята край селото, а скарата подготвена за мезетата.

Голямата група Трифонджии от Балдево начело с кмета Илиана Гюрнева след ритуала по зарязването се събра в Мальовото ранчо. Начело и тази година бяха най- възрастните лозари дядо Ваньо- Мустака и дядо Сашо Делигьозов, които дадоха старта на празничния и напоителен ден. Бяло и червено вино както и люта балдевска ракия се лееха през целият ден произведени от прочутите балдевски сортове, а веселбата и наздравиците както и пожеланията за здраве и много берекет огласяха околността около Мальовото ранчо.

Всички си пожелаха да са живи и здрави, да са пълни и догодина бъчвите с хубавото балдевско вино, което води класацията на вината не само в Гоцеделчевския регион.

Гърменското село Балдево се слави в целия Гоцеделчевски регион с най-хубавите си лозя, както и с най-хубавите си ароматни вина и ракии.

Лозята са разположени на големи площи в най-слънчевите райони на хълмистата и полската част на територията на селото, където слънчевите лъчи огряват гроздовете от ранна сутрин до късна вечер, а самите масиви са прилежно подредени.

Отглежданите сортове грозде са едни от най-хубавите, сред които преобладават много добри десертни и винени сортове.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене