Внимание! КАТ стартира нова денонощна спецакция в цялата страна

Всички над 200 камери ще бъдат изведени на пътя за контрол на скоростните режими над водачите

От днес до 7 февруари ще се извърши акция на “Пътна полиция” за контрол на скоростните режими над водачите. Акцията се отнася за цялата страна –  както през деня, така и през нощта. Това заяви на брифинг инсп. Чавдар Кочев от „Пътна полиция“.

„Специализираната операция има за цел да дисциплинира водачите на пътя. Голяма част от нарушенията са именно от скоростните режими“, каза още той.

„Всички над 200 камери ще бъдат изведени на пътя. Ще се работи денонощно с тях. Половината от тях снимат и през нощта. Приоритет са вътрешните части на градовете и извънградската зона. Влизаме и в кварталите, особено около детските градини и училищата“, коментира инсп. Кочев, цитиран от Дарик.

„Ограниченията в града са между 30 и 50 км“, припомни още инспекторът и заяви, че много шофьори си позволяват да надвишават тези километри. 120- 140 км/ч е ограниченото по магистралите.

„Данните от акцията за пешеходците ще се изнесат след анализ. Има наказани голям брой пешеходци“, заяви инсп. Чавдар Кочев и допълни, че 12 000 са пътните нарушения само за първите 28 дни на годината.

Blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене