Трудови инспектори със засилени проверки в зимните ни курорти – Банско, Разлог и Добринище

Контрол, насочен към превенция на недекларирания труд и интензивни проверки в икономически дейности, идентифицирани като рискови по отношение прилагането на трудовото законодателство, са сред приоритетите на Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград за тази 2020 година.

Това каза Славянка Симитчийска, директор на Дирекцията, цитирана от Фокус.

По думите ѝ планираните проверки имат за цел да гарантират засилен контрол по отношение превенцията на недекларирани труд, особено в отрасли като строителство и селско стопанство. „За поредна година започнахме извършването на активни проверки в зимните ни курорти – Банско, Разлог и Добринище. Основе акцент поставяме върху трудовите правоотношения, работното време, почивките, отпуските и заплащането на труда“, каза още Славянка Симитчийска.

Тя обърна внимание на това, че през 2020 година е планирана и мярка за контрол по спазване на трудовото законодателство в икономически дейности като „Техническо обслужване и ремонт на автомобили“.

„Традиционно сред приоритетните в дейността на инспекцията по труда през 2020 г е и контролът, свързан с трудовата миграция и трудовата мобилност на работната сила“, уточни Симитчийска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене