По предложение на кмета Атанас Стоянов ще има 25% намаление на таксата за детските градини в общ. Сандански

Важна първа крачка към подпомагане на семействата с малки деца приема кметът на община Сандански Атанас Стоянов от ВМРО. Само преди дни той внесе предложение до Общинския съвет да бъде намалена таксата за детските градини на територията на община Сандански с 25%.

Към днешна дата децата, които посещават детска градина на територията на общината, са 1500. Неговата политика до края на мандата е детските градини да станат безплатни.

Моето намерение е тези такси да отпаднат поетапно до края на мандата ми. Това е мой предизборен ангажимент, а вътрешното ми лично убеждение е, че възпитанието и образованието на най-младите наши жители и граждани трябва да е приоритет. А всеки приоритет трябва да е облечен в конкретни мерки. И ето тези мерки ние ги предлагаме в Бюджет 2020. Но също така ще предложа да се промени и Наредбата за общински такси, цени и услуги, където за 2020 намалението ще бъде с 25%. От догодина ще предложа да падне с 50% и т.н., докато не станат безплатни, категоричен бе Атанас Стоянов пред камерата на „НЕТ плюс“.

Да, ще тежи на бюджета, но в крайна сметка, ако ние не заделим средства за децата на Сандански, за какво сме управници, за какво сме избрани. Не са малко средствата, но тази мярка ще помогне за по-доброто състояние на семейния бюджет на хората – гражданите ни ще усетят подкрепа от общината, каза още кметът Атанас Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене