Ученици се дрогират в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград!

Моментална оставка за директора Марин Митов!
Недоволни родители! Финансов крах! Тотален непрофесионализъм!
Време е за кардинални действия, господин министър!

Водената за уж „елитна“ ху­манитарна гимназия в Благо­евград се прослави с позорен скандал. Преди дни учители в школото намерили в уче­ническо бюро марихуана, по­ставена в хартиено пликче. Директорът по информация на Топ Преса първоначално се опитал да потули скандала, но след чувствителна реакция на учителите е уведомил МВР, но молил да не се дава глас­ност на случая, за да не падне реномето на училището.

Води се следствие с цел да се установи кой и кога е ползвал наркотиците в час. Публична тайна сред благо­евградчани е, че около НХГ – Благоевград, се навъртат дилъри на наркотици, които влизат свободно на терито­рията на училището, продават безпроблем­но стоката си на уче­ниците. Не­еднократно има подава­ни сигнали до директора Митов, който винаги обещавал, че ще се заеме сериозно, но основният му страх бил да не се разчу­ва и да не стават „сензации“. Същият, който е известен с близостта си към ГЕРБ и бив­шия кмет Камбитов, от години реве, че не може да се справи с финансовото със­тояние на училището. Реве за повече пари, а видимо НХГ загива и върви надолу, а не нагоре, въпреки по­стоянното му финан­сиране. Преди време в Топ Преса майка се оплака, че има проблеми с въпросно­то училище. Десислава Петко­ва разказа пред югозападния таблоид, че била разочарова­на от Митов и неговия екип и пожелала да премести дъ­щеря си в друго учи­лище. Вместо да бъде пока­нена на раз­говор да бъде приета с разбиране, майката била ре­пресирана от Митов, лъгана и й било отказ­вано да бъ­дат дадени документи­те, с които дъщеря и да се пре­мести.

Видимо този човек не може да се справи със заемания от него пост. Време за спешни мерки и Митов моментално да бъде отстранен. Провине­нието с дрогата вече е прекалено и не вярваме нормален човек да при­ема случая за нормален. Пращаме децата си на учили­ще, за да ги учат и да се гри­жат за тях, а не да ги оставят тайно да се дрогират и дегра­дират. Ако има съвест Митов, нека подаде оставка.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене