Прокуратурата образува досъдебно производство за катстрофата в дефилето

катастрофа-дефиле

ДАИ – Благоевград започна проверка на цялата фирма на катастрофиралия микробус на туристическа фирма „Оазис – А”. В 7-дневен срок автомобилната инспекция ще излезе със становище. По случая в Окръжна прокуратура – Благоевград е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от 1 лица, в резултат, на установяване на нарушения на правилата за движение по пътищата за тежкия инцидент в Кресненското дефиле. Към момента производството е срещу неизвестен извършител, обясни говорителят на държавното обвинение в Благоевград, прокурор Весела Стоилова. Разпитвани са свидетели, включително шофьорът на микробуса, прави се и повторен оглед на местопроизшествието. От ДАИ проверяват цялата фирма на туристическата агенция. 

Автомобилната инспекция няма да проверява изправността на  катастрофиралия бус, тъй като той е регистриран като лек автомобил.
„Ние започваме проверка на цялата фирма въпреки, че няма регистрирани служебни автомобили на туристическата агенция, те използват такива под наем. В 7-дневен срок ще приключим проверката и ще излезем със становище”, това обясни началникът на ДАИ – Благоевград Бойко Ханджийски.
Двама от пострадалите в тежката катастрофа в Кресненското дефиле са все още в МБАЛ- Благоевград. Шофьорът на буса е със счупена ръка и крак, като се намира в реанимация под лекарско наблюдение. Пострадалата при инцидента 35- годишна жена също е в болницата, като тя е с комоцио и охлузвания. Останалите пострадали са в болнично заведение в София. Припомняме, че четирима души (три жени и един мъж) загинаха в петък в тежка катастрофа в Кресненското дефиле. След 16.00 часа в местността „Османска чешма” микробус с 9 туристи, връщащи се от почивка на Бяло море, в посока от Кресна към Благоевград, се вряза в спрял товарен автомобил с румънска регистрация.

Автор: Деси Атанасова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене