Ат.Камбитов: Благоевград, стягайте се за избори!

Бившият кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов коментира обстановката в града, предизвикан след интервюто на новия градоначалник Румен Томов, в което той рязко заявява, че ако има нови избори в Благоевград ще се кандидатира отново.

Ето какво написа в личната си фейсбук страница бившият кмет Камбитов:

„За 8 години не съм си позволил да коментирам моите предшественици, досега не съм коментирал и моя наследник. Днес гледах интервюто му по една от националните телевизии и съм потресен от това, което видях. Видях посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност.

Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи.

Оттук нататък ще се случи следното:

  1. ВАС ще потвърди решението на АС – Благоевград и ще има нови избори. Единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село.

  1. Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове.

Пример е подлезът при „Грамада“, който не се строи. Грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции. Има ред и други примери. Ще припомня само, че ние реализирахме десетки проекти за близо 300 млн. лева и никога не сме имали подобни проблеми.

  1. Нещо, което упорито се избягва като тема – ще има криза с боклука и проблеми с проектите с депото. Тук сътвориха такъв батак, който много скоро ще лъсне.

  1. За да бъде „Франкофоли“ в София , заслугата е изцяло на новия екип.
  2. Колкото до глупостите за лоша финансова дисциплина, има десетки одити от Сметната палата. Между другото това е институцията, която проверява и оценява, и Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.

  1. Сигналите за „Франкофоли“- преди да пуснете поредния балон, с цел отклоняване вниманието на гражданите е хубаво да знаете, че досега имаше десетина такива сигнала.

И фестивалът е проверен от всички възможни институции. Това е поредният балон, който ще се спука, за пример – решението на КПКОНПИ от вчера.

Така че – дерзайте, само че това няма да върне фестивала!

Накрая, Благоевград, стягайте се за избори!

Този път направете разумен, информиран и отговорен избор. Изберете човек, който знае, може и ще работи за Благоевград с поглед напред.

Бог да пази Благоевград!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене