Както Топ Преса писа: Завод за 7 милиона евро заработи в Катунци, заплатите до – 600 лева

Заводът в санданското село Катунци, в който египетски бизнесмени вложиха близо 7 милиона евро, все още не работи на пълни обороти. В предприятието, построено преди 2 години, работят двадесетина души, а капацитетът му е за 300 работници. В модерната фабрика се произвеждат десетки артикули медицински консумативи.

Производственото помещение е на площ от 6 декара, целият имот е 33,5 декара. Египетските собственици имат над 10 такива предприятия в целия свят. От 20 години толкова голяма инвестиция не е е правена в региона.

„Все още настройват някакви машини, това е моята информация. Проблемът е, че заплатите са около 600 лева, дават и някакви купони на работниците. Но ниските възнаграждения принудиха няколко млади хора да напуснат. Надеждата ни е с развиването на производството заплатите да се вдигнат, в противен случай няма да се намери достатъчно работна ръка”, коментира кметът на Катунци – Красимир Кисов.

Той допълни, че се очаква в скоро време да бъдат назначени между 100 и 150 души на работа в завода. Предвижда се по-голямата част от продукцията да се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родният пазар.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене